Zľava! Slnečnica Natural Zobraziť väčšie

Slnečnica Natural

Natural Slnečnicové semienka, lúpané.

Doba spotreby: 12 mesiacov
Krajina pôvodu: Bulharsko

Na sklade

Pre túto cenovú úroveň produktu nie sú pridelené vernostné body, skúste zvoliť vyššiu gramáž


0.003892

-13%

UŠETRÍTE  0,00 €

0,00 €





OBLASŤ, KDE MÔŽE BYŤ PRE VÁS PRODUKT UŽITOČNÝ



Už nalúpané, len si ich vychutnať. Slnečnicové semienka majú okrem iných vitamínov vysoké hodnoty draslíka, horčíka a fosforu. 

Nedostatok draslíka v našom tele môže spôsobovať poruchy rytmu srdca, nižší tlak krvi, ospalosť, nezvyklú nervozitu, prípadne zápchu. Málo horčíka zase bolesť hlavy, závrate, búšenie srdca, či časté svalové kŕče. Problém s nedostatkom fosforu nebýva tak častý, ale môže mať za následok nervové vyčerpanie či problémy s kosťami. 

Tak ako sa slnečnica obracia k slnku, mali by sme aj my venovať viac pozornosti slnečnici, resp.jej semienkam. 

Zloženie: semienka slnečnice, lúpané. Výrobok sa vyrába v továrni na spracovanie orechov. Skladujte v suchu a v chlade, pri teplote do 20°C, pri rel.vlhkosti do 70% a mimo dosahu detí. Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 584Kcal/2450kJ, Tuky 51,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 4,5g, Sacharidy 20g, z toho cukry 2,6g, Vláknina 8,6g, Bielkoviny 20,6g, Soľ 0g.

Malé, jemné, ľahko prevoňané slnkom. Pár semienok zoberiete naraz medzi prsty, s očakávaním vložíte do úst... Tým že sú semienka malé, rozohrajú predné zuby a špička jazyka dokonalú symfóniu pohybov aby sa mohla jemne nasladlá chuť zmiešať s ľahkou horkosťou a naplnila ňou všetky chuťové poháriky. Zážitok je to ale pomerne krátky a tak siahate ihneď po ďalšej dávke.

Vitamíny
Vitamín B1: 2,3 mg
Vitamín B2: 0,25 mg
Vitamín B3: 4,5 mg
Vitamín B6: 1,05 mg
Vitamín B12: 1,4 mg
Vitamín D: 50,27 mg
Vitamín D: 50,27 mg
Minerály
Železo: 12,33 mg
Draslík: 603 mg
Fosfor: 709 mg
Horčík: 367 mg
Med: 1,35 mg
Síra: 44 mg
Sodík: 88 mg
Vápnik: 135 mg
Zinok: 2,22 mg

RECEPT:  Zdravá maškrta - Kukuričné pagáčiky so slnečnicovými semienkami.

Suroviny

Maslové cesto:                  100g hladkej múky, 220g margarínu, štipka soli

Kukuričné cesto:              500g hladkej múky, 100g kukuričnej múky, 50g droždia, 30g kryštálového cukru, 2 ks žĺtka, 30g margarínu, 100g lúpaných slnečnicových semienok, 15g soli (2 čajové lyžičky), nastrúhaný tvrdý syr Eidam (podľa chute)  

Postup prípravy:

Maslové cesto: na dosku vysypeme hladkú múku, nakrájame margarín, pridáme štipku soli, spolu zamiešame, vytvarujeme „tehličku“ a odložíme do chladničky.

Kukuričné cesto: Do misky postupne pridáme všetky suroviny na kukuričné cesto a prilejeme toľko teplej vody, aby bolo po vypracovaní dosť mäkké. Necháme kysnúť 15-20 minút. Vykysnuté cesto potom na pomúčenej doske rozvaľkáme. Urobíme si miesto na rozvaľkanie maslového cesta, ktoré ale rozvaľkáme tak, aby malo plochu menšiu ako kysnuté cesto. Maslové cesto potom položíme na kysnuté cesto tak, aby jeden okraj kysnutého cesta bolo vidieť. Preložíme najskôr voľný okraj a potom aj jeho náprotivok tak, aby boli vrstvy preložené.

Rozvaľkáme a preložíme opäť z pravej aj ľavej strany, ešte trochu ho rozvaľkáme valčekom, potom preložíme na polovice a necháme na doske prikryté kysnúť asi hodinu. Potom ho ešte raz rozvaľkáme a preložíme ako prvýkrát a necháme si pol hodiny kysnúť.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 – 4 mm do obdĺžnikového tvaru a buď zatočíme ako závin, alebo vykrajujeme štandardné kolieska. Potrieme vodou a posypeme strúhaným syrom. Poukladáme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre pečieme pri 220 °C jemne do ružova asi 20-25 minút. Proces pečenia priebežne kontrolujeme.

PRODUKTY Z ROVNAKEJ KATEGÓRIE